Voordelen van Nike air sportschoenen

nike-air-sneakersHet dragen van Nike air sportschoenen heeft een groot aantal voordelen voor sporters. De schoenen worden vervaardigd met een kenmerk van topkwaliteit en zijn erg comfortabel. Dit artikel gaat over de voordelen die gepaard gaan met het dragen van deze schoenen.

Gewicht

Nike air schoenen danken hun naam aan hun zolen die gevuld zijn met lucht. Het gevolg hiervan is dat de schoenen ongelooflijk licht zijn in gewicht en de atleet in staat stellen om zijn hoogst mogelijke potentie te bereiken. Ook verbruiken ze minder energie, omdat hun voeten niet veel zwaarder hoeven te werken. Het voelt aan alsof ze geen schoenen aanhebben.

Veelzijdigheid

De schoenen kunnen door hun veelzijdigheid gebruikt worden voor elke tak van sport. Ze worden veel gedragen bij sporten die een in hal worden uitgeoefend en waar er veel wordt gezeten, zoals basketbal, voetbal, badminton en tennis. Verder zijn ze ook bruikbaar voor sportevenementen die buiten worden uitgeoefend, op een harde ondergrond of droog gras. Nike air schoenen worden door veel top atleten gedragen tijdens hun trainingen en wedstrijden om betere prestaties te bereiken.

Schokdemping

Mensen die Nike air schoenen dragen merken duidelijk de gezondheidsvoordelen. De schoenen zijn voorzien van een uniek luchtkussensysteem, die de drager in staat stellen om de gewrichten in de benen te beschermen. Tijdens het lopen, rennen, springen of veranderen van richting, worden de voeten, enkels, knieƫn en benen belast. In zulke gevallen absorbeert de zool het effect in de schoenen om te voorkomen dat het lichaam wordt overbelast. Dit dempingssysteem kan het herstelproces bevorderen en blessures helpen voorkomen.

Duurzaamheid

Het dempingssysteem van Nike air is voor het leven gegarandeerd. Vele Nike air dragers denken dat na verloop van tijd, dat de luchtdruk zal afnemen als gevolg van het gebruik. Echter, is gebleken dat de lucht in de zool blijft zo lang als de schoen gedragen wordt.