Voetbalschoenen kopen

soccer-shoesVoetbalschoenen zijn uniek omdat ze geschikt moeten zijn om te lopen, draaien en bewegen op een grasveld, ze worden ook wel veldschoenen genoemd. Ook bij voetbalschoenen is het van groot belang dat je de juiste keuze maakt voor jouw spelpositie, speelstijl en voeten. Schoenen met de juiste zool en pasvorm kunnen het risico op blessures sterk verminderen. Vraag altijd raad aan een professional in een goede sportspeciaalzaak.

Bijzonder aan voetbalschoenen, in tegenstelling tot andere sportschoenen, is dat ze noppen op de zool hebben om de grip op de ondergrond te verbeteren. Voor het spelen op kunstgras moet je op zoek naar zolen met noppen (multi-noppenschoenen) die dicht op elkaar staan, omdat de wrijving hoger is dan op natuurlijk gras. Als je speelt op natuurlijk gras met een zachte ondergrond, heb je langere noppen nodig om de grip te verbeteren en de kans op uitglijden te verkleinen. Is het grasveld harder dan kies je voor schoenen met kortere noppen om minder weg te zakken in de ondergrond.

Maar op het voetbalveld wil je natuurlijk niet alleen veel grip hebben, je wilt ook snel en flexibel zijn. Een goede draaiweerstand om snel van richting te kunnen veranderen is dus een must. De perfecte voetbalschoen geeft voldoende steun, maar heeft toch een soepele en flexibele zool. Een ander element waar je aan moet denken bij het aankopen van nieuwe veldschoenen, is de demping. Door de schokken effectief op te vangen, wordt de druk op de gewrichten kleiner en vermindert ook de kans op blessures aan gevoelige plekken zoals de enkels en knieƫn.

Ten slotte nog dit: koop voetbalschoenen nooit te groot of te klein. Knellende schoenen kunnen blaren en schuurwonden veroorzaken en als ze knellen aan de achillespees is een blessure aan deze gevoelige pees een groot risico. Te grote schoenen gaan schuiven en dat zorgt niet alleen voor minder balcontrole, het is ook gevaarlijk om uit te glijden en blessures te veroorzaken.

Ben je niet zo’n sportfanaat en speel je liever online spelletjes, kijk dan eens op http://www.ace-ten.com/nl/ om de beste blackjack casino’s te vinden.