Tips om basketbalschoenen te kopen

basketball-shoesDe juiste basketbalschoenen kiezen is niet altijd eenvoudig, toch is het iets waar niet vlug over heen gegaan mag worden. De juiste schoenen kunnen je prestaties op het veld aanzienlijk verbeteren en bij een minder kwalitatief paar wordt de kans op blessures groter. Kies voor kwalitatieve schoenen die de juiste steun geven en heel wat blessureleed kunnen voorkomen, zodat jij kunt focussen op het spel zelf.

Je laat best je voeten opmeten in een gespecialiseerde winkel om ervoor te zorgen dat je de juiste maat kiest. Aan de voorkant van de schoen moet je in de meeste gevallen namelijk nog 0,5 tot 1 cm overschot hebben. Een andere keuze is of je gaat voor hoge of lage schoenen, het is niet noodzakelijk zo dat een hogere schoen meer steun geeft. Het volgende wat je moet overwegen is de hoeveelheid kussens voor schokdemping. De schoenen die je nodig hebt hangen ook af van de positie waarop je speelt. Iedere basketbalspeler heeft demping, ondersteuning en wendbaarheid nodig, maar elke spelpositie vereist toch zijn eigen specifieke schoenen.

Spelverdeler

Een spelverdeler of point guard is de hele tijd in beweging en loopt heel wat af tijdens een wedstrijd. Hij of zij moet dus kiezen voor een comfortabele schoen met voldoende grip.

Slasher

Slashers, spelers die scoren vanuit explosieve bewegingen, hebben schoenen nodig die veel steun en grip bieden. Zowel de hiel als het voetbed moet stevig vastzitten met niet al te veel kussens, zodat snelle start- en stopbewegingen mogelijk zijn.

Verdediger

Een verdediger moet korte en krachtige bewegingen kunnen maken op een kleine ruimte, hij of zij heeft een volledige ondersteuning nodig zonder belemmering van de bewegingsvrijheid.

All-arounder

Een speler die zowel goed aanvallend als verdedigend speelt en overal thuis is op het veld, heeft schoenen nodig die zijn of haar tempo kunnen volgen. Een goede ondersteuning, een stevige grip en voldoende kussens zijn allemaal onmisbaar.