Het kopen van kinderschoenen

childrenHeel vaak vragen ouders zich af of hun kinderen normaal lopen. Ook willen ze weten of ze de juiste schoenen kopen voor hun kinderen. Dit artikel zal wat informatie geven over hoe de voet groeit en welke schoenen het beste zijn voor een groeiende voet.

De ontwikkeling van de voet

Bij de geboorte van een baby zijn de botten in de voeten slechts gedeeltelijk ontwikkeld. Tot het veertiende jaar zullen de botten samengroeien tot de 26 botten die de volwassen voet vormen. Als het achttiende levensjaar is bereikt, zijn de botten meestal volgroeid. Echter, moet er rekening worden gehouden dat elk kind op zijn eigen manier groeit en er geen vast groeipatroon bestaat. Het kan dus zijn dat het ene kind een teenganger is, terwijl het andere kind platvoeten of gebogen benen heeft. Elke fase heeft een eigen functie. Kinderen met platvoeten en kromme benen kunnen meestal makkelijker lopen, omdat dit een zeer stabiele positie is.

Goede schoenen

Goede schoenen hebben een goede pasvorm en zullen de groeiende voet beschermen. Ook verkleinen ze de kans op blessures en verbeteren ze atletische prestaties. Kinderen die sporten zullen minder presteren bij het dragen van niet goed zittende schoenen. Het doel van een goede schoen is om de voet in staat te stellen goed te groeien. Als je als ouder merkt dat de prestatie van je kind afneemt, is het raadzaam na te gaan als dit kan liggen aan de schoenen van uw kind.

Het gevaar van verkeerde schoenen

Het dragen van schoenen die te strak zijn zal resulteren in zwakke voeten die uiteindelijk alleen door orthopedische schoenen zullen verbeteren. Te grote schoenen zullen buigen op de verkeerde plekken en de groeipunten verhinderen. Verder moet er op gelet worden dat de tussenzool niet hol is, wat zeer schadelijk kan zijn voor de voet.